2018 Szeptember
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kiválasztotta-e már a nyári pihenése helyszínét?
A projekt az
Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósul meg

Kedves Látogató!

Az évek-évtizedek óta működő, ám folyamatosan szépülő és megújuló múzeumok, tájházak mellett a Jászkun kapitányok nyomában túraútvonal három új látogatóközponttal várja Önöket:  Szolnokon, Jászberényben és Karcagon. A központi túraajánló és információs pontként funkcionáló épületek az adott térségekre (Tisza-mente, Jászság, Nagykunság) történő ráhangolódódás közösségi színterei. Helyszínenként más szolgáltatásokat kínálunk vendégeinknek, ám bizonyos  látogatóbarát szolgáltatások minden látogatóközpontban elérhetőek.

A Jászkun kapitányok birodalmába kalauzoló interaktív kiállítások igazi csemegével várják a történelem, a kulturális örökségeink iránt érdeklődőket: fiatalokat és az idősebbeket, gyermekes családokat, diákokat, pedagógusokat, kutatókat, elszármazottakat, nyugdíjasokat. Szakítva a "Mindent a szemnek, semmit a kéznek" elvvel, itt szinte minden megtapintható, kipróbálható, felvehető. Különleges hang- és fényhatások segítik Önt abban, hogy ráhangolódhasson  Jász-Nagykun-Szolnok megye őseinek életére, a megye büszke történelmi örökségének és a túraútvonalnak a hangulatára, szellemiségére. Mindhárom helyszínen akadálymentes információs terminál segíti majd a széleskörű tájékozódást, amelyek egyben kutatóműhelyként is funkcionálnak, valamint kedvezményes belépőjeggyel várjuk azokat, akik a túraútvonal több állomását is fel szeretnék keresni.

A látogatóközpontok a nagyközönség számára 2011. március elsejétől látogathatóak. Az egyes látogatóközpontok nyitva tartásáról, kérem tájékozódjon honlapunkon.   

     
     
     

"Nem parancsol nékem senki, Sem a Jászság, sem a Kunság, Sem a karcagi bíróság."

Javasolt böngésző: Internet Explorer 7.-8.

Tovább a térkép részletes megtekintéséhez
Tematikus térkép
Részletes útvonaltérképpel segítjük Önt a helyszínek közöt- ti navigáció során, a kívánt útvonalakat akár meg is határ- ozhatja!

- 1. számú hírlevél - 2010 március
- 2. számú hírlevél - 2010 április
- 3. számú hírlevél - 2010 június
- 4. számú hírlevél - 2010 július
- 5. számú hírlevél - 2010 augusztus
- 6. számú hírlevél - 2010 szeptember
Tisztelje meg Vendégkönyvünket, mondja el mi tetszett és mivel volt elégedett!
Mit keresne fel legszívesebben Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbiak közül?
A Robin kalandparkot Tiszafüreden
A Jászkun kapitányok nyomában túraútvonal állomásait
A cserkeszőlői fürdőt
A Tiszakürti Arborétumot
A Szolnoki Gulyásfesztivált

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem | Médiaajánlat